Området omkring Agliano Terme vrimler med unge dygtige, entusiastiske vinproducenter.
4 venner, og vinproducenter, har fundet sammen om dette spændende projekt. de 2 af dem kender I allerede. Lionello Rosso og Claudio Dacasto. Disse 2 dygtige vinmagere har fundet sammen med deres 2 venner Andrea Gerbi og Piero Bianco, og sammen laver de en tør spumante, helt efter de gamle champagneprincipper. Der er brugt klassiske champagnedruer - 20 % Chardonnay og 40 % Pinot Noir. De sidste 40 % udgøres af barbera. Et spændende projekt, som vi håber de vil fortsætte med.
QUATTRO VINO SPUMANTE BRUT
METODO CLASSICO
FAKTA
Klassifikation |
Vino Spumante Brut |
Druer |
40 % Barbera, 40% Pinot Noir, 20 % Chardonnay |
Alkohol |
12,5 % |
Lagring |
2. gæring på flaske 18 mdr. |
Gemmes |
drikkes ung |
Servering |
10-15 gr |
De 4 venner har alle skudt druer i projektet. barberaen er gæret og lagret 6 mdr på eg. Pinot og chardonnay er gæret og lagret på stål. foråret efter høsten er vinene blandet og hældt på flasker. Druemost og gær tilsat. Claudio Dacasto har lagt kælder til og puslet om flaskerne under 2. gæringen.
Resultatet er superflot. En rigtig fin spumante. Tør og frisk, med god frugt og rigelige fine bobler. Har fine noter af brød.
Pris: kr 125,-/flaske