Vore Vine / Hvidvin / Gallino Fillippo, Canale, Piemonte - arneis

Gallino Fillippo.

Filippo og Maria Gallino driver sammen med sønnen Gianni og døtrene Laura og Enrica denne vingaard efter de allerbedste principper.
 
Gianni har efterhånden overtaget størstedelen af ansvaret, hvilket har medført kraftige moderniseringer i kælderen. Godt håndværk, seriøsitet og kompromiløshed i marken har hjembragt familien adskillige priser for deres vine. Udover glimrende røde vine på nebbiolo, fremstiller Gallino 2 forskellige kvaliteter hvidvin på Roeros traditionelle drue, arneis.
 
 
ROERO ARNEIS DOCG 
       
FAKTA 
Klassifikation    
 
 Roero Arneis DOCG
 Drue
 100 % Arneis
 Akohol  13,5 %
 Lagring  3 mdr på ståltank
 Gemmes  Drikkes ung og frisk
 Servering  6-10 gr
 
Koldgæring og lagring på ståltanke. Ingen malolaktisk gæring, således at friskheden bevares. På flaske ca april måned, året efter høst. 
Strågul. Frisk duft, med æble, citrus og blomster. Smagen ligeledes med citrus i retning af rød grape, samt æble og melon.
Drik den til skaldyr, fiskeretter, lyst kød.
 
PRIS:  kr. 82,-/fl.; v/6 fl. kr. 69,-/fl.
 
 
4 LUGLIO DOCG

FAKTA
 Klassifikation  Roero Arneis DOCG
 Drue  100% Arneis
 Alkohol  13,5 %
 Lagring  10 mdr på ståltank
 Gemmes  Drikkes ung og frisk
 servering  kølig 8-12 gr

Koldgæring og lagring på ståltanke. Druematerialet er det samme som den "almindelige" Arneis.  Denne særlige aftapning "4 Luglio" ligger 10 mdr sur lie og omrøres/ "batonage"  en gang om ugen på tanken før den flaskes. Dette giver en mere fyldig og kompleks vin.
Farven stågul. Duften frisk af blomster og eksotiske frugter. Smagen frisk med citrus, og melon. God fylde. Rigtig god til skaldyr og fisk. Klarer fint krydrede eksotiske retter med en vis styrke. Eller drik den alene
 bare fordi den smager godt.


PRIS: kr. 95,-/fl.; v/6 fl. kr. 79,-/fl.
 
 
HUSK: 6-flaskers prisen  gælder også blandede kasser efter eget valg. (fra alle producenter)