Om Piemonte Vinimport

Efter gennem nogle år at have rejst og opholdt os i Piemonte, og  derigennem at have fattet stor kærlighed til det piemontesiske køkken og til vinene fra området, blev beslutningen om etableringen taget. Området sydøst for byen Asti, nærmere betegnet byerne Mombercelli og Agliano Terme var udgangspunktet for vores interesse.  Udbuddet af vine fra Provincia di Asti i Danmark er overvejende  domineret af de søde hvide mousserende vine på moscato druen (Moscato d’Asti), samt sød spumante (ASTI DOCG) af vekslende kvalitet.  De barbera vine som har kunnet købes herhjemme har oftest været fra Alba (Barbera d’Alba), som har en mere international stil. 

Vi fandt imidlertid at barbera fra Asti, i hænderne på seriøse og dygtige producenter, frembringer fremragende vine med et gunstigt forhold mellem pris og kvalitet. Det er ønsket om at dele disse oplevelser med jer, som er drivkraften i Piemonte Vinimport

Som en begyndelse introducerede vi, efteråret 2011, nogle få Barbera d’Asti vine på det danske marked, som vi mente ville falde i smag. Det viste sig at holde stik, og vi har fra  2012, introduceret yderligere en række andre spændende vine, såvel røde, hvide og rose’,  fremstillet på nogle af de andre druesorter, som er karakteristiske for området. 

I foråret 2013 har vi yderligere udvidet vores sortiment, således at vi nu kan præsentere en bred vifte af piemontesieske vine. Heriblandt også de mere eksklusive vine fra Barbaresco og Roero. I efteråret 2014 introducerede vi Quattro, Vino spumante produceret af 4 unge vinbønder i professionelt og venskabeligt samarbejde.

Vi har god kontakt til vinbønderne i området og besøger dem med jævne mellemrum. På den måde kan vi holde øje med de bedste vine og få dem til Danmark.
Er du over 18 år? Denne hjemmeside kræver at du er over 18 år.