Poderi Rosso Giovanni

 I hjertet af Agliano Terme, omgivet af Asti-områdets bølgende vinmarker og smukke natur, finder vi Giovanni Poderi Rosso’s historiske vinkældre. Ejeren, Lionello Giovanni, er et stort aktiv i lokalmiljøet, og har herudover sit hjem og vingård. Vingården, Cascina Perno, ligger lige uden for byen i et område som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Området omkring Agliano Terme er anerkendt for at levere den absolut bedste kvalitet af Barbera d’Asti – Vi kunne ikke være mere enige. Området i sig selv er bestemt et besøg værd. I Agliano Terme fornemmes tydeligt stemningen af det gamle Italiens afslappede tilgang til hverdagen.

Vingården har Lionello Giovanni arvet efter sine forældre, i en ganske ung alder, og har trods sin relativt unge alder mere erfaring med vinbrug end de fleste andre i området. Vingården ligger således også omgivet af nogle af områdets ældste Barbera-marker, med op til 50 år gamle vinstokke. De gamle vinstokke samt Lionello’s nænsomme arbejde i markerne, resulterer i nogle af områdets absolut bedste Barbera-vine.

Med et total markareal på ca. 12ha, benytter Lionello Giovanni muligheden for at producerer i alt 4 forskellige, elegante og rene Barbera-vine. Disse 4 vine bærer hver sit unikke udtryk for Barbera-druen, og har hver især sin helt egen charme og anledning.

Herudover producerer Lionello Giovanni en Monferrato-vin, Piemonte’s svar på en ”Super-Toscaner”, hvor der ud over Barbera-druen arbejdes med Cabernet Sauvignon. På baggrund af Lionello’s ekseptionelle indsigt i området og dybdegåede viden om Barbera-druen, fungerer han også som konsulent for flere andre producenter.

 

Virksomheden følger reglerne for bæredygtigt landbrug og er SQNPI-certificeret: Det er et produktionssystem med lav miljøpåvirkning, som sørger for en koordineret og rationel anvendelse af alle faktorer, for at minimere påvirkningen af ​​miljøet eller forbrugernes sundhed. Virksomheden anvender ikke kunstgødning og herbicider, plantesundhedsbehandlinger reduceres til et minimum, og der anvendes produkter med lav eller ingen miljøpåvirkning, for at bevare naturressourcer og beskytte landskabet.

Er du over 18 år? Denne hjemmeside kræver at du er over 18 år.