Spertino Luigi
Producent med kultagtig status i området. Sønnen Mauro Spertino er uddannet Ønolog. Mauro Spertino har helt overtaget produktionen, og fremstiller nogle af de mest kompromisløse vine i Asti regionen. Der arbejdes med meget lave udbytter. Maximum 5 klaser pr. vinstok. Der håndhøstes over flere dage for at sikre optimal druekvalitet. Hvert år modtager hans vine flere priser på Vini d’Italia.
Der fremstilles 2 kvaliteter af barbera. Barbera d’Asti classico produceres af druer fra 30 år gamle vinstokke, og lagres på store 2500 l “botti” af slovensk eg i 15 mdr. Desuden laves en Barbera d’Asti superiore fra marken “La Mandorla” hvor stokkene er ca 70 år gamle. Denne vin fremstilles, i lighed med Amarone-vinene, af let tørrede druer. Af denne meget koncentrerede vin fremstilles kun 3000 flasker, og den fremstilles kun i de år hvor Mauro Spertino synes at druekvaliteten er god nok.
Spertino laver også en vin på grignolino druen, som er usædvanlig harmonisk i sit udtryk, og ikke uden grund kaldes Luigi Spertino for “King of Grignolino” i lokalområdet.
Udover hans to Barbera vine har vi hjemtaget mindre kvanti af Grignolino og Pinot noir.