Spertino Luigi

Producent med  kultagtig status i området. Sønnen Mauro Spertino er uddannet Ønolog. Mauro Spertino har helt overtaget produktionen, og fremstiller nogle af de mest kompromisløse vine i Asti regionen. Der arbejdes med meget lave udbytter. Maximum 5 klaser pr. vinstok. Der håndhøstes over flere dage for at sikre optimal druekvalitet. Hvert år modtager hans vine flere priser på Vini d’Italia.

Der fremstilles 2 kvaliteter af barbera. Barbera d’Asti classico produceres af druer fra 30 år gamle vinstokke, og lagres på store 2500 l  “botti”  af slovensk eg i 15 mdr.  Desuden laves en Barbera d’Asti superiore fra marken “La Mandorla” hvor stokkene er ca 70 år gamle.  Denne vin fremstilles, i lighed med Amarone-vinene,  af let tørrede druer. Af denne meget koncentrerede vin fremstilles kun 3000 flasker, og den fremstilles kun i de år hvor Mauro Spertino synes at druekvaliteten er god nok. 
Spertino laver også en vin på grignolino druen, som er usædvanlig harmonisk i sit udtryk, og ikke uden grund kaldes Luigi Spertino for “King of Grignolino” i lokalområdet.
 
Udover hans to Barbera vine har vi hjemtaget mindre kvanti af  Grignolino og Pinot noir.
Er du over 18 år? Denne hjemmeside kræver at du er over 18 år.