Klassifikation: Barbera d’Asti superiore
Drue: 100% Barbera
Alkohol: 15 % vol.
Lagring: Gæres på ståltank
Lagres 14 mdr. på 3000 l. tønder af østrigsk eg, og 500 l. fade af Allier eg.
Blandes i rustfri ståltank og aftapning maj måned.
Lagres på flaske i cirka 4 måneder
Gemmepotentiale: Kan drikkes nu, og kan gemmes 8 – 9 år.
Farve: intens rubinrød med violette reflekser.
Næse: Fyldig duft med noter af røde bær, mørke bær og vanilje.
Smag: Blide, integrerede tanniner og den helt rigtige balance af syre, med masser af frugt.
Servering: 16-18 gr.
Mad: En glimrende madvin til kraftige retter og lagrede oste
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Enkeltmarksvin. “Moliss” betyder på piemontesisk “mellemste søn”.
Familiedrevet brug hvor 3 generationer producerer vin på 9 ha marker. Siden 1980, hvor den ældste søn Guiseppe begyndte at modernisere produktionen, er kvaliteten steget støt. I 90’er kom yngste søn Mauro med, og familien har efterhånden skabt sig et ganske stort navn i Europa og i USA.
Om dyrkningen:
5.000 stokke pr. hektar
Udbytte: 6.500 kg pr. hektar
Høst: i slutningen af september med manuel plukning.




