Klassifikation: Barbera d’Asti superiore DOCG
Drue: 100% Barbera
Alkohol: 14,5%
Lagring: 14 mdr i Tonneaux (500 l) kan drikkes nu og gemmes frem til 2023
Næse: Masser af frugt og diskret fad
Smag: Afrundet, Modne røde frugter og fyldig, med god balance.
Servering: 16-18 gr.
Mad: Kød, Vildt og oste
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Der produceres 2.500 flasker af denne vin fra de bedste og ældste stokke. Temperaturkontrolleret gæring på ståltanke 8 mdr., hvorefter vinen lagres på tonneaux i 12 mdr. Vinen er ufiltreret.
Familiedrevet brug på blot 8 ha. Dyrker primært barbera, men også mindre mængder Cabernet sauvignon, Arneis, Chardonnay og Freisa.
Sønnen Claudio Dacasto er uddannet ønolog og har skabt sig et navn i området som ønologisk konsulent.
Kælderen er moderne, med temperaturstyring af gæring, som foregår i ståltanke.